Home / archiefcentraal / workshop duurzame voedselproductie

In november staat de Bibliotheek in het teken van het thema Voeding: lekker eten, gezond eten, eetcultuur, verhalen over eten en nog veel meer. Als afsluiter is er in de Bibliotheek in Wijhe op vrijdag 30 november om 19.30 uur een lezing met als onderwerp: duurzame voedselproductie voor de toekomst.

workshop duurzame voedselproductie

 Pip Gilmore van Slow Food IJsselvallei gaat in op een duurzame toekomst voor ons voedingspatroon. Klimaatverandering, milieuvervuiling en bevolkingsgroei stellen een verantwoorde voedselproductie voor de toekomst op de proef. De intensieve, industriële manier waarop we nu ons voedsel maken is zelfs een belangrijke oorzaak van klimaatverandering.

Slow Food is een internationale beweging die zich inzet voor lokale, kleinschalige, milieuvriendelijke en productie van hoogwaardig voedsel. Naast voorzitter van de afdeling IJsselvallei is Pip Gilmore, die de workshop geeft, zelf kweker van paddenstoelen. Met het werk van Slow Food en haar eigen kwekerij als voorbeelden laat ze zien en proeven hoe onze voedselvoorziening de toekomst in zou kunnen gaan.

Zie voor meer informatie www.bibliotheeksalland.nl/nederlandleest

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.