Home / archiefcentraal / woonbestemming voor 89 recreatiewoningen bij heino

89 recreatiewoningen in de Stoevinghe en in het gebied ten zuiden van camping Heino (Lemelerveldseweg en Schoolbosdwarsweg) krijgen een permanente woonbestemming. Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Gedurende die periode zijn er dertien zienswijzen ingediend.

woonbestemming voor 89 recreatiewoningen bij heino

Het college heeft besloten in enkele van deze zienswijzen mee te gaan. Zo wordt het mogelijk om mantelzorgwoningen bij de recreatiewoningen te plaatsen en tellen de kelders van de recreatiewoningen niet mee bij de maximale woninginhoud van 350 kuub. De raad moet er nog wel een klap op geven.

De woningen, die al decennia permanent worden bewoond, zijn eigendom van particuliere eigenaren. De gemeente Raalte maakt hiermee een einde aan een uitzonderingssituatie die is ‘geërfd’ van de gemeente Dalfsen. De gemeente Dalfsen had voor de 89 betrokken woningen al permanente bewoning goedgekeurd, maar planologisch gezien staan de woningen nog steeds te boek als recreatiewoning.

De woonbestemming is permanent. De betrokken recreatiewoningen mogen dus zo meteen ook als permanente woningen worden doorverkocht. De gemeente Raalte heeft in 2012 al geprobeerd om een woonbestemming toe te kennen aan de recreatiewoningen, maar werd toen op de vingers getikt door de provincie.

Lees ook

Wereldwinkel Heino in actie voor coronahulp in Nepal

HEINO – Wereldwinkel Heino heeft besloten om 10 procent van de maandomzet van augustus rechtstreeks …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.