Willeke zorgt voor blije gezichten in Heeten

HEETEN – Het was een topmiddag voor de bewoners van ZGR locatie Stevenskamp Heeten, Stevenserf en aanleun-woningen. Met onder andere ‘Dag mevrouw, dag meneer’, ‘Spiegelbeeld vertel eens even’, ‘Carolientje’ en ‘Niemand laat zijn eigen kind alleen’ zong Willeke Alberti een groot aantal liedjes uit haar klassieke repertoire. De ouderen in de bomvolle tent op het terrein van ZGR Stevenskamp genoten zichtbaar.

De alom bekende zangeres was vorige week een middag te gast in Heeten vanwege 50 jaar ZGR Stevenskamp. Het optreden werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Stevenskamp. In een bomvolle verwarmde tent verzorgde ze een spetterend optreden. Ze zocht ook contact met haar publiek. Een glimlach, een knipoog en een arm om de schouder zorgde voor blije gezichten. Het optreden was na de gebruikelijke feestelijke Eucharistieviering in de kapel het begin van een sfeervolle feestweek met voor de voor de betrokken doelgroepen elke dag een activiteit. Het thema was: ZGR Stevenskamp, toen, nu en in de toekomst.
Naast het optreden van Willeke Alberti genoten de bewoners van een grote feestbingo en een rondrit. Ook stond er een koud buffet en een receptie voor genodigden op het programma. Met een feestmiddag en -avond werden alle betrokken doelgroepen (vrijwilligers, mantelzorgers, bewoners, cliënten en medewerkers) in het zonnetje gezet. “Want zij zijn het kloppend hart van ZGR Stevenskamp”, aldus locatiemanager Cootje Fiks die terugkijkt op een supergeslaagd feest waarbij vooral de bewoners centraal stonden. “Dat laatste was ook onze insteek”.
Een terugblik in het verleden laat zien dat in 1960 al de eerste stappen werden gezet voor de ontwikkeling van een bejaardencentrum voor ouden van dagen op een perceel aan de Weseperweg in Heeten. Wijlen J. Schoolemmer uit Heeten, wethouder van de gemeente Raalte, was een van de grondleggers. Eerst werden enkele huisjes gebouwd die eind jaren tachtig werden afgebroken en plaats maakten voor een groot aantal aanleun-woningen. Daarna kwam het verzorgingshuis. De naam Stevenskamp komt van Steven Oosterweeghel, destijds eigenaar van de grond. De naam Steven kwam in Salland namelijk weinig voor en al snel begon die naam in de volksmond een eigen leven te leiden. In 1968 werd het zorgcomplex geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.