waardevolle gesprekken tijdens dag van de dialoog

Tijdens de Dag van de Dialoog vertelt een persoon onder leiding van een dialoogbegeleider aan tien à twaalf mensen zijn of haar eigen verhaal rond het thema ‘vriendschap’. Je wordt niet onderbroken en niemand gaat met je in discussie. Mensen luisteren en stellen jou hooguit vragen om je beter te begrijpen of jou dieper op jouw verhaal in te laten gaan. Dat is een heel prettige gespreksvorm, ervoer ook studente MBO Verpleegkunde Jorien Meijerink (17) uit Heeten: “Door te praten met en vragen te stellen aan mensen uit verschillende culturen, van verschillende leeftijden en met heel verschillende meningen, kom je tot heel leuke, boeiende gesprekken. Daardoor ga je nadenken en praten over dingen waarover je normaal niet zo snel praat, al helemaal niet met mensen die je niet al kent.”

Maaltijd
Het programma van de Dag van de Dialoog verloopt bij Landstede MBO Raalte steeds volgens een beproefde formule: gesprekken in groepjes van acht à twaalf mensen aan de hand van vier soorten vragen en na de eerste twee vragen een gezamenlijke maaltijd in de sfeervolle grote zaal van de school. Het samen eten heeft een sterke functie in het geheel van de avond. Tijdens de dialoogrondes kunnen gesprekken soms eens wat stroef verlopen, maar met het lekkere eten aan tafel gaat het dan meestal een stuk vlotter. De exotische maaltijd wordt deels thuis en deels in de grote leskeuken van Landstede MBO Raalte bereid door de dames van de eettafel van Stichting Vluchtelingenwerk, woonachtig in Raalte en afkomstig uit Bhutan, Birma, Ethiopië, Indonesië, Irak, Nederland, Oost-Europa, Sri Lanka en Syrië.

Opnieuw grote opkomst
Voor het tweede jaar achtereen namen maar liefst 120 mensen deel aan de Dag van de Dialoog in Raalte. Voor Corry Boone, samen met Paula Bloo al vijf jaar de drijvende kracht achter de Dag van de Dialoog, is deze grote opkomst geen verrassing: “Ieder jaar trekt de Dag van de Dialoog meer dan honderd deelnemers. En daarbij hadden we dit jaar een thema dat veel mensen aansprak. Over vriendschap heeft immers iedereen wel een goed verhaal.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.