Home / archiefcentraal / vriendendiensten in de protestantse kerk in heino gaan door

Na een enquête onder de bezoekers van de vriendendiensten is besloten het experiment voorlopig door te zetten. De diensten vallen bij de bezoekers goed in de smaak. Een vriendendienst is een dienst die net wat anders is dan de gewone dienst en richt ze op de middengeneratie. De drempel is laag. Er is bijvoorbeeld geen strakke liturgie en ook wordt gebruik gemaakt van muziek en clips die iedereen kent van radio of tv.

vriendendiensten in de protestantse kerk in heino gaan door

Voor wie niet zo vertrouwd zijn met de traditionele kerkdiensten is dit een mooie instap. Naast de ouderen, was in het afgelopen seizoen de beoogde doelgroep (55-) nadrukkelijker aanwezig. De enquête was voor de kerkenraad voldoende reden om er mee door te gaan.

De eerstvolgende vriendendienst staat gepland op zondag 11 november (om 10.00 uur in de Nicolaaskerk in Heino). Het thema is ‘Niets meer te wensen en toch niet (helemaal) gelukkig’. 

Lees ook

Fietstocht door Duursche Waarden

DEN NUL – Staatsbosbeheer presenteert op zondag 8 augustus een fietstocht door de Duursche Waarden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.