Home / archiefcentraal / voedingsles in het holstohus

“Wat zijn ze klein”, roept een stoere jongeman, zelf amper de baard in de keel, uit de groep “leraren en leraressen” van de Capellenborg. Hij doelt op de leerlingen uit groep 7 en 8 van OBS Ter Stege. Hij en zijn ‘collega’s’, zelf nog leerlingen van klas 3 en 4 van de Gemengde Leerweg gaven onlangs in het Holstohus de kinderen les over de diverse aspecten van voeding. Dit was tevens ook het thema van Nederland Leest.

voedingsles in het holstohus

Twee leerlingen van de Capellenborg gaven aan een tafel 10 minuten (praktijk)les aan vier kinderen van OBS Ter Stege over één onderwerp. Het onderwerp is gekozen uit het boek Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Gouden Griffel winnaar Jan Paul Schutten. Daarna werd er gerouleerd tussen de aanwezige acht proeftafels. De kinderen gingen verbazingwekkend gedisciplineerd aan het werk. Geduldig legden zij hun leerlingen uit dat er niet altijd het duurste product gekozen hoeft te worden. Ook lieten zij de kinderen zien hoe makkelijk pindakaas gemaakt kan worden.

Nederland Leest heeft elk jaar een ander thema, dit jaar is dat voeding. De boeken Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden (voor kinderen) en Je bent wat je leest (voor volwassenen) worden gratis uitgegeven door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Lees ook

Sallandse carnavalsoptochten naar de zomer?

Ronald Nijboer, voorzitter van de Stöppelkaters, wil de kans zo groot mogelijk maken RAALTE – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.