Home / archiefcentraal / videoclub zoom out viert twintigjarig jubileum

Afgelopen vrijdag vierde videoclub Zoom Out Heino haar twintigjarig bestaan. In de filmzaal van het gastvrije Dorpshuus beleefden publiek en clubleden een nostalgische avond met oud en recent filmmateriaal.

videoclub zoom out viert twintigjarig jubileum

Opgericht in 1998 door Jannes Seine en drie filmvrienden, was en is de club nog steeds zeer actief. Van de super8 camera tot de 4k camera’s nu, de ontwikkeling is snel gegaan. Aan de hand van clubmateriaal vanaf 2000 tot aan nu konden de aanwezigen die ontwikkeling volgen.

De eerste speelfilm uit 2006 werd bekeken, evenals de film ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van Aero Club Salland in 2011. Ook zagen de aanwezigen het leggen van Stolpersteine in Raalte en een registratie van de allereerste Farmstacle Run.

De vorderingen gemaakt in de loop der jaren, waren goed te zien. Recent maakten clubleden achtergrondfilmpjes voor een jubilerend koor en verfilmden ze weer een scenario van Joke Zwaal. Dick Slaats won met zijn montage van haar scenario op eerder deze maand de Alfons Slag trofee. Met die film werd een volle filmavond afgesloten.

Lees ook

Gratis schooltas voor brugklassers via Leergeld Salland

RAALTE – Gezinnen, met schoolgaande kinderen, die het niet breed hebben, komen mogelijk in aanmerking …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.