verbetering gezondheid en welzijn van kinderen regio ijsselland

Ouders zijn minder tolerant op het gebied van alcohol. Zo vinden minder ouders het goed dat hun kind alcohol drinkt voor het 18e levensjaar. Wel koopt 6% van de ouders (10-12 jarigen) wel eens alcoholvrij bier, speciaal voor hun kind.

Psychosociale gezondheid
Uit de resultaten van de monitor komt verder naar voren dat 1 op 10 kinderen een verhoogd risico op psychosociale problemen heeft. Ouders met een lage opleiding en ouders die moeite hebben met rondkomen hebben vaker een kind met een verhoogd risico dan ouders met een hoge opleiding en ouders die geen moeite hebben met rondkomen.

Daarnaast worden kinderen met een verhoogd risico op psychosociale gezondheid meer gepest, zijn vaker niet weerbaar, hebben vaker ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt (waarvan ze last ondervinden) en verzuimen vaker wegens ziekte.

Opvoedingsvragen
Een groot deel van de ouders (44%) ervaart de opvoeding als (zeer) makkelijk, maar ruim de helft van de ouders maakt zich weleens zorgen over hun kind. Vaak voorkomende thema’s waar ouders van 4-12 jarigen zich weleens zorgen over maken zijn faalangst (18%) en angst en onzekerheid (18%).

En verder
In de kindermonitor zijn nog veel meer thema’s onderzocht, zoals leefstijl, mediaopvoeding en gezondheidsvoorzieningen. Alle resultaten van de kindermonitor zijn terug te vinden op de website van GGD IJsselland: staging2.ggdijsselland.nl/onderzoek.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.