Twee films in het Holstohus

OLST – Het Filmhuis Olst vertoont op vrijdag 30 november weer twee films in het Holstohus. Om 18.30 uur begint de jeugdfilm Dikkertje Dap, om 20.30 uur gevolgd door de speelfilm Three Billboards outside Ebbing, Missouri.

Dikkertje Dap is gebaseerd op een versje van Annie MG Schmidt. Zo’n 60 jaar later is er een film van gemaakt. Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Doordat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om Raf mee naar school te nemen. De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De entree bedraagt 3 euro.
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een confronterende film die het publiek tot nadenken aanzet. De film kaart thema’s als vrouwenhaat, bekrompenheid en onrechtvaardigheid aan. Hoofdpersoon Mildred Hayes neemt letterlijk het heft in eigen handen om helderheid in de zaak te krijgen rondom de dood van haar dochter. Hoofdrolspeelster Frances MacDormand kreeg een Oscar voor haar rol als vastberaden moeder die minder conventionele manieren toepast, maar haar hart op de juiste plek heeft. De entree bedraagt 7,50 euro (leden van ’t Nut 5,50 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.