The Village Idiots uit Raalte hebben er zin in

Op weg naar de Noordkaap voor Serious Request en Voedselbank Raalte

RAALTE – Vanaf de start op vrijdag 7 december ruim 7.000 kilometer autorijden in minder dan twee weken, temperaturen onderweg van tientallen graden onder nul, op jacht naar het Noorderlicht en de Noordkaap, allemaal voor het goede doel; Serious Request van 3FM en de Voedselbank Raalte en omstreken. Dat het deelnemersteam met Raaltenaar Norbert Aafjes en (stiefzoon) Daniel Diepemaat zich tooit met de naam ‘The Village Idiots’ is dan ook niet zo verbazingwekkend.

“Je moet ook wel een beetje een dorpsgek zijn om mee te gaan doen,” geeft Norbert (49 jaar, als zelfstandige werkzaam in de grafische sector) direct toe. “Mijn zoon kwam ermee. In een impulsieve bui heb ik ja gezegd. Nee, ervaring als rallyrijder heb ik niet, maar het gaat bij vooral om het goede doel. Deze Noordkaap Challenge wordt al sinds 2011 verreden. Het eindpunt was dan het Glazen Huis van 3FM. Daar werd dan de hele opbrengst overhandigd. Nu het Glazen Huis er niet meer is, is besloten dat de helft van de opbrengst naar Serious Request gaat. De andere helft gaat naar een lokaal doel. Wij hebben voor de Voedselbank Raalte gekozen. Echt lokaal en heel dichtbij dus.”
Dat laatste geldt zeker niet voor de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa in Noord-Noorwegen ver boven de Poolcirkel. Alleen de archipel Spitsbergen ligt nog tussen de Noordkaap en de Noordpool. Opzet van de lange tocht is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de twee goede doelen. Dat geld moet vooral van sponsors komen. Die kunnen als tegenprestatie bijvoorbeeld een mooie sticker of naamsvermelding op de auto krijgen. Ook kan het Raalter duo onderweg een bijzondere tegenprestatie leveren. “Wakduiken, gefermenteerde haring eten, een high five met de Kerstman, een huskyhondenrit maken, karaoke op de ferry naar Helsinki, parkeren op de Noordkaap”, zo somt Norbert wat te verwachten of mogelijke challenges op. “Laat ze mij maar mailen of bellen (nr.aafjes@planet.nl of 06 43009510) met bijzondere opdrachten onderweg als tegenprestatie voor hun sponsoring. Al hoop ik natuurlijk op 19 december heelhuids terug te komen in Nederland en weer gezond aan het werk te gaan als kleine zelfstandige.”

Sneeuwkettingen Voor de monsterrit hebben ze kosteloos een Seat Leon ter beschikking gekregen van Bosch Car Service Raalte-Heino. Salland Reclame heeft die voorzien van passende bestickering. “De auto is pas 4 jaar oud met alles erop en eraan. Winterbanden eronder en dan kunnen we 7 december van start bij de 3 FM studio in Hilversum. We nemen natuurlijk van alles mee zoals sneeuwkettingen en dergelijke. Je probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden. We hebben in Hilversum al een bijeenkomst gehad met alle deelnemers. Sommige teams doen dit al langer en die hebben heel veel goede tips en adviezen voor nieuwkomers zoals wij. Gelukkig rijdt er ook nog een speciaal serviceteam mee als er iets fout of kapot gaat onderweg. Ik verwacht zelf dat we een groot deel van de rit in colonne zullen rijden, maar je kunt de andere 25 deelnemende teams zo maar ergens in Scandinavië kwijtraken.”
Onderweg slapen de teams in hotels, hostels en blokhutten, oftewel alles wat maar beschikbaar is onderweg. Zeker in het hoge noorden van Finland en Noorwegen zijn de overnachtingsmogelijkheden beperkt. “We willen de kosten ook zo laag mogelijk houden zodat de opbrengst voor de Voedselbank en Serious Request zo hoog mogelijk is.”

Alle sponsors, fans, vrienden en familie worden uitgebreid op de hoogte gehouden van hun avonturen via de eigen Facebookpagina (staging2.facebook.com/thevillageidiots.raalte). Daar zullen steeds nieuwe foto’s en filmpjes van de monstertocht te zien zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.