SV Raalte krijgt lening voor zonnepanelen en ledverlichting

RAALTE – SV Raalte mag een gemeentelijke stimuleringslening van in totaal 216.168 euro tegemoet zien voor haar duurzaamheidsplannen en voor de aflossing van een oudere, minder gunstige lening. Hiertoe heeft het Raalter college van B&W besloten. De lening wordt verstrekt vanuit het Svn: het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. Raalte heeft hierin vorig jaar nog anderhalf miljoen gestort.

De lening is opgebouwd uit twee componenten: 123.942 euro is bedoeld voor de aflossing van een reeds bestaande Svn-lening (voor de verbouwing van het clubhuis). De nieuwe lening kent betere (lees minder op de exploitatie drukkende) rentevoorwaarden. De overige 92.226 euro is bedoeld voor de eerste fase van de duurzaamheidsplannen: de plaatsing van zonnepanelen en ledverlichting. Voor deze investering staat Stichting Waarborgfonds Sport garant. De sportvereniging heeft ook nog andere plannen: de aanleg van een warmtenet voor de wijk Westdorp. Hiermee gaat de vereniging in 2019 aan de slag: eerst met een onderzoek in samenwerking met de gemeente en SallandWonen.
SV Raalte mag bovendien een eenmalig bedrag van 15.000 euro tegemoet zien voor het onderhoud van armaturen en lampen op haar terreinen. De vereniging neemt die taken over van de gemeente (die eigenaar is van de armaturen en lampen). Dit om de verantwoordelijkheid voor de verlichting onder één paraplu te brengen. De Svn-lening voor de eerste fase wordt toegekend onder voorbehoud van een positieve kredietbeoordeling door de Svn en een getekende overeenkomst met SV Raalte met de voorwaarden waaronder het onderhoud van de lampen en armaturen wordt overgedragen aan SV Raalte.
Het totaalbedrag van 216.168 euro is hoger dan de maximaal mogelijke lening uit het Svn fonds (dit is nu 150.000) maar het betreft hierbij een investering in duurzame installaties, waarbij Stichting Waarborgfonds Sport heeft uitgesproken voor de duurzaamheidslening van 92.226 garant te willen staan. “We hebben gegronde redenen om er van af te wijken”, stelt wethouder Frank Niens. “De businesscase van SV Raalte zit zo goed in elkaar dat we er vertrouwen in hebben. De vereniging kan op deze manier bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente en heeft op termijn lagere exploitatielasten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.