Home / archiefcentraal / stijn uit wesepe maakt de blits in zn nieuwe elektrische sportrolstoel

In de sporthallen van On Campus in Zwolle was het afgelopen zaterdag een drukte van belang. De eerste E-hockey (Elektrisch Rolstoelhockey) competitiedag ging van start. Ook voor Zwollywood Sticks was het een belangrijke dag, nu ze voor het eerst thuis speelde. Voor Stijn Rouweler (14) uit Wesepe was het extra spannend. Hij had afgelopen donderdag juist zijn nieuwe sportrolstoel mogen ontvangen.

stijn uit wesepe maakt de blits in zn nieuwe elektrische sportrolstoel

Na veel sparen en fondsenwerving was hij daar eindelijk. Een super snel geel race monster, die ook nog eens heel behendig is. Drie wedstrijden werden er gespeeld door Zwollywood Sticks. Tegen teams uit Groningen en Friesland. En Stijn was samen met zijn aanvalsmaatje Iker lekker op dreef. Ze scoorde de ene na het andere doelpunt. Stijn, die klein van stuk is, kreeg langs de kant al de bijna ‘Speedy Gonzales’.
Tygo en Fauvé Maar wie dacht dat Stijn het enige rolstoelhockeytalent is uit de regio heeft het mis. Want dan kan je broer en zus Tygo (11) en Fauvé (9) Benjamens uit Wijhe nog niet. Tygo is een vaste waarde in het doel van Zwollywood en Fauvé is super gevaarlijk vanuit de verdediging. Haar broer zorgde uiteraard voor de 0 tegendoelpunten. En het mooie is, Tygo en Fauvé, die beide de spierziekte SMA typ 2 hebben, krijgen binnenkort ook hun eigen elektrische sportrolstoel. 

Lees ook

Gratis schooltas voor brugklassers via Leergeld Salland

RAALTE – Gezinnen, met schoolgaande kinderen, die het niet breed hebben, komen mogelijk in aanmerking …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.