Home / archiefcentraal / stichting konijn in nood houdt fakkeltocht door raalte

Stichting Konijn in Nood houdt op zaterdag 15 december een fakkeltocht door Raalte. De demonstratie start bij het gemeentehuis en gaat onder andere langs de Albert Heijn en de Jumbo, winkels die konijnenvlees verkopen. Stichting Konijn in Nood wil een einde aan het verkoop van dit vlees.

stichting konijn in nood houdt fakkeltocht door raalte

Stichting Konijn in Nood wil de vleeskonijnen die met Kerst door voornamelijk de oudere generatie wordt gegeten niet vergeten in deze decembermaand vol feesten. De tocht langs de supermarkten wordt afgesloten bij de konijnenfokkerij van Mark Hendriks aan de Pleegsterdijk. 

Het protest heeft een ingetogen en vreedzaam karakter. De organisatie laat weten dat ook discriminerende en racistische opmerkingen niet getolereerd worden. We willen een organisatie zijn waar iedereen zich kan thuis voelen. Er wordt rekening gehouden met mensen die slecht ter been zijn. Er zal een volgauto mee rijden.”

Stichting Konijn in Nood is opgericht in 2011 en pleit voor een wettelijk verbod op het fokken van konijnen. Daarnaast wil het zo veel mogelijk mensen overtuigen om konijnenvlees te boycotten en een verbod op verkoop van het vlees in supermarkten. Ook in 2015 demonstreerde de Stichting Konijn in Nood al in Raalte.

Lees ook

Gratis schooltas voor brugklassers via Leergeld Salland

RAALTE – Gezinnen, met schoolgaande kinderen, die het niet breed hebben, komen mogelijk in aanmerking …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.