sinterklaas komt naar salland

om 14.00 uur maakt Sinterklaas zijn entree op het grote podium bij De Zwaan in Raalte. Dit na een rondtocht over de Westdorplaan, Deventerstraat, Brugstraat, Kortestraat, Kuiperstraat, Botermakerstraat en Schapenstraat. Net als vorig jaar neemt hij de disco Piet weer mee. De Sint wordt welkom geheten door een vertegenwoordiger van het ROV en wethouder Wout Wagenmans.

Natuurlijk staat er weer een avontuur te wachten. Ditmaal gaat het om Kluspiet. Hij is wat afwezig. Hij loopt de hele dag met een koptelefoon op en speelt met zijn smartphone of de computer. In juli was hij al met pakjes aan het sjouwen. Veel te vroeg en heel vreemd. Het lijkt wel of hij een beetje ‘van het padje’ is, oftewel de weg kwijt is. Het is allemaal héél geheimzinnig…

Op het plein voor De Zwaan staan er voor de kleinere kinderen bankjes. Hierop kunnen ze veilig zitten en van dichtbij het Sinterklaasfeest meemaken. Op meerdere punten hangen herkenningsborden. Ouders, grotere kinderen, oma’s en opa’s moeten genoegen nemen met een plekje achter de hekken. Vanaf 13.30 begint de muziek. Na afloop van het feestelijke onthaal maakt Sinterklaas samen met alle Pieten een wandeling door de winkelstraten. Natuurlijk stopt hij ook even bij zijn tijdelijke woning aan de Grotestraat 25A te Raalte. Ondertussen is er vast en zeker gelegenheid voor een foto of een stoere selfie. Flits en wegwezen, want er staan heel veel kinderen te wachten.

Agenda
Dit jaar logeert Sinterklaas in het pand van het voormalig ING bankkantoor aan de Grotestraat 25A tegenover Elferink Schoenen en naast Bakkerij van der Most en ZZapp mode. Natuurlijk zijn Sinterklaas en veel van zijn pieten zo af en toe in zijn huis aanwezig. De tijden hangen aan het raam. De rode brievenbus staat elke dag voor het Huis van Sinterklaas. Daarin kunnen kinderen hun kleurplaten (uit het ROV-chequeboekje), tekeningen of verlanglijstjes deponeren. Postpiet haalt iedere avond de brievenbus leeg.

Kinderen die hun kleurplaten persoonlijk afgeven in het huis van Sinterklaas ontvangen een bon waarmee ze voor 1,50 euro een warme chocolademelk kunnen nuttigen bij Brasserie Zuiderbuur. Stuur je selfies met de Sint of zijn Pieten door naar info@sinterklaas-raalte.nl. De vrolijkste foto’s worden geplaatst op staging2.sinterklaas-raalte.nl en de Facebooksite Sinterklaas-raalte. Daar is ook het laatste Sinterklaasnieuws is te vinden.

De agenda van de Sint is inmiddels weer geopend. Voor een afspraak (voor heel Salland) kan men contact opnemen met de Scouting Raalte, tel. 0572-363603 (op werkdagen bereikbaar van 19.30 tot 20.30 uur).

Heino
Om 14.00 uur maakt Sinterklaas zijn entree in sporthal Hoogerheyne in Heino. De Sint wordt welkom geheten door een vertegenwoordiger van het HWV en burgemeester Martijn Dadema. Middenin de sporthal wordt er een kinderplein ingericht en staan er voor de kleinere kinderen bankjes.

Kinderen die nog niet zonder papa of mama kunnen, mogen plaats nemen op de tribunes, die rondom de zitbanken worden opgesteld. Ouders, grotere kinderen, oma’s en opa’s moeten genoegen nemen met een staplaats achter de tribunes. De muziek begint om 13.30 uur. Aansluitend neemt Sinterklaas samen met alle Pieten ruim de tijd om alle kinderen een handje te geven of op de foto te gaan. Vanaf 13.00 uur is ook het sportcafé op de eerste verdieping geopend. Letterspel

Direct na de intocht is er een letterspel bij een aantal winkeliers in het centrum uitgezet. Kinderen kunnen bij een aantal winkeliers een letter zoeken. Deze letters vormen een slagzin. Lever de slagzin die dag voor 17.00 uur in bij De Goede Keus en maak kans op leuke cadeaus.

Lierderholthuis
Sinterklaas en zijn Pieten komen rond 16.15 uur aan bij eetcafé d’Olde Wettering in Lierderholthuis. De Sint wordt daar welkom geheten door burgemeester Martijn Dadema.

Mariënheem
Zondag 18 november om 15.00 uur maken de Sint en zijn Pieten hun entree in de grote zaal van de Schalm. Daar is een groot feest voor alle kinderen.

Heeten
Sinterklaas en zijn Pieten maken op zondag 18 november hun opwachting in Heeten. Plaatselijke fanfare St. Caecilia verwelkomt het gezelschap om 13.30 uur nabij de bebouwde kom van Heeten aan de Spanjaardsdijk. Aansluitend volgt een korte optocht door Heeten richting de sporthal waar vanaf 14.00 uur een groot kinderfeest plaatsvindt. Bij slecht weer gaat de stoet rechtstreeks naar de sporthal. Het Kulturhus Trefpunt is weer omgetoverd tot logeeradres van de Goedheiligman. Kinderen kunnen daar tekeningen brengen. Op gezette tijden is Sinterklaas daar aanwezig. Contactpersoon voor huisbezoek is Niek Nikamp, tel: 0572-366958. Voor meer info: staging2.sinterklaasheeten.nl.

In Laag Zuthem, Lemelerveld, Olst en Wijhe komt sinterklaas volgende week zaterdag aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.