schoolontbijt met uitzicht op biggetjes en varkens bij de varkenshoff

Met het Nederlands Schoolontbijt haakt Team Agro NL in op het Nationaal Schoolonbijt dat van 5 tot en met 9 november wordt gehouden.

Als verrassing kwam Tweede Kamerlid Maurits von Martels mee ontbijten, aangezien het die nacht nogal laat geworden was in Den Haag waar hij debatteerde over onder andere zijn inbreng over asbest en asbestsanering. ‘Ik kom hier beter aan mijn trekken dan bij #Nationaalschoolontbijt in Den Haag. Dit is een voedzaam en gevarieerd ontbijtje!’ liet hij via Twitter weten.
Na het ontbijt kregen de kinderen een workshop over de producten die op de ontbijttafel stonden van de betrokken ondernemers uit het Vechtdal.
Annemarie Noordman, de gastvrouw van Varkenshoff: “Wij leren de kinderen waar hun voedsel precies vandaan komt en laten zien wat onze boeren en tuinders doen zodat iedereen elke dag, drie keer per dag, kan eten. Daarbij vinden wij het belangrijk dat kinderen leren dat het duurzamer is om voedsel van dichtbij te eten, dan voedsel van veraf.Team Agro NL zou graag zien dat het Nederlands Schoolontbijt in heel Nederland wordt gehouden.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.