Home / Sallandcentraal / SallandWonen presenteert ontwerp De Werfhorst

SallandWonen presenteert ontwerp De Werfhorst

RAALTE – SallandWonen heeft het ontwerp voor kantoorpand De Werfhorst in het centrum van Raalte bekend gemaakt. Na de verbouwing zijn er veertien huurappartementen voor een- en twee-persoonshuishoudens. SallandWonen gaat deze woningen verhuren voor 600 euro per maand. Het bouwproject wordt uitgevoerd door Aannemersbedrijf Valk uit Daarle. Het ontwerp komt van VAB Architecten uit Rijssen.

Er is gekozen om het gebouw helemaal in een nieuw jasje te steken. De gevel wordt volledig vervangen en voorzien van extra isolatie en kunststofkozijnen. Elk appartement krijgt een privé buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Ook het terrein wordt opnieuw ingericht met groene elementen en ruimte voor een parkeerplaats voor de nieuwe bewoners. De appartementen zijn geschikt voor een- tot twee-persoonshuishoudens van alle leeftijden. Ook aan toekomstige huurders met een eventuele zorgvraag is gedacht. In het ontwerp is dit onder andere terug te zien in een goede rolstoeltoegankelijkheid, minimale hoeveelheid drempels en een korte looplijn van de hoofdslaapkamer naar de badkamer. Vanaf 1 juli 2018 is voor nieuwbouw een aansluiting op het gasnetwerk niet meer toegestaan. Voor transformatieprojecten geldt deze regel nog niet. SallandWonen heeft echter een hoge duurzaamheidsambitie en kiest ervoor om het woongebouw niet aan te sluiten op het gasnetwerk. De appartementen in de Werfhorst worden daarom extra goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en een CO2- neutrale biomassa-installatie. Met deze maatregelen ontstaat er een energieneutraal woongebouw.
SallandWonen en Aannemersbedrijf Valk werken de plannen de komende tijd verder uit en bereiden de vergunningsaanvraag voor. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2019 kan worden begonnen met de verbouwing.

Lees ook

OpStap op de Lemelerberg

REGIO – Op donderdagavond 12 augustus verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.