Ruim zeshonderd bezoekers bij Bewust Wonen en Leven

OLST – De eerste editie van het event ‘Bewust Wonen en Leven’ heeft afgelopen zondag ruim zeshonderd bezoekers op de been gebracht. De hele middag was er binnen en buiten het Holstohus van alles te zien, te beleven en te proeven. De organisatie was in handen van Ut Huus en de gemeente Olst-Wijhe. Alles draaide om duurzaamheid, producten uit de buurt en sfeer.

Buiten konden bezoekers boven een knapperig houtvuurtje kastanjes poffen. Ook stond daar de zogenaamde Suncat; een groot zonnepaneel dat meedraait met de baan van de zon. Daar kreeg men informatie over zonnepanelen. Leerlingen van de Capellenborg gingen aan de slag met duurzaamheid. Ze maakten bijvoorbeeld een filtersysteem om water te kunnen hergebruiken. Ook vertelden zij over hun wormenflat waar zij lieten zien wat wormen met afval doen. Een andere groep leerlingen had stroom opgewekt met aardappels.
De theaterzaal op de eerste verdieping stond in het teken van ondernemers en organisaties op het gebied van duurzaamheid. Tal van ondernemers in de bouw en het Energieloket waren aanwezig om bezoekers te informeren over duurzaamheidsmaatregelen die mensen in hun nieuwe of bestaande woning kunnen toepassen. Verderop kreeg men van verschillende organisaties tips om langer thuis te kunnen blijven wonen. In de architectenwinkel kregen bezoekers aan de hand van de plattegrond van hun woning praktische tips.
Op de begane grond was een ware zelfbouw challenge om bezoekers te laten zien hoe eenvoudig het is om zelf te bouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.