Home / archiefcentraal / ribs en blues weer genomineerd voor beste europese festival

Ribs en Blues kan dit jaar opnieuw uitgeroepen worden tot het beste bluesfestival van Europa. Het Raalter festival is namelijk genomineerd voor de Europese Blues Award 2018 in de categorie ‘Best Festival’ en moet het daarbij opnemen tegen een internationaal gezelschap; het Rawa Blues Festival in Katowice (Polen), het Great British R & B festival Colne (UK) en het Notodden Blues Festival (Noorwegen).

ribs en blues weer genomineerd voor beste europese festival

De ‘European Blues Awards’ worden al sinds 1981 jaarlijks uitgereikt, in het begin nog onder de naam ‘Trans European Blues & Jazz Awards’. De organisatie is onafhankelijk van bijvoorbeeld sponsors, organisaties en andere directe belanghebbenden. De prijswinnaars worden uitsluitend bepaald door het aantal internetstemmers. Stemmen kan gedurende een week tot en met zaterdag 10 november 12 uur via www.europeanbluesawards.wordpress.com.

In totaal zijn er tien categorieën. Onder meer de van optredens in Raalte bekende Band of Friends (met Gerry MacAvoy) en gitarist Joe Bonamassa zijn in andere categorieën genomineerd. In de categorie ‘beste bluesbladen’ is het Nederlandse Blues Magazine een grote kanshebber.

Voor Ribs en Blues is de nominatie dit jaar niet nieuw; het bekende Raalter festival tijdens Pinksteren won enkele jaren geleden al twee keer op een rij deze prestigieuze award voor het beste Europese bluesfestival.

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Home / Algemeen / Ribs en Blues weer genomineerd voor beste Europese festival

Ribs en Blues weer genomineerd voor beste Europese festival

Ribs en Blues kan dit jaar opnieuw uitgeroepen worden tot het beste bluesfestival van Europa. Het Raalter festival is namelijk genomineerd voor de Europese Blues Award 2018 in de categorie ‘Best Festival’ en moet het daarbij opnemen tegen een internationaal gezelschap; het Rawa Blues Festival in Katowice (Polen), het Great British R & B festival Colne (UK) en het Notodden Blues Festival (Noorwegen).

De ‘European Blues Awards’ worden al sinds 1981 jaarlijks uitgereikt, in het begin nog onder de naam ‘Trans European Blues & Jazz Awards’. De organisatie is onafhankelijk van bijvoorbeeld sponsors, organisaties en andere directe belanghebbenden. De prijswinnaars worden uitsluitend bepaald door het aantal internetstemmers. Stemmen kan gedurende een week tot en met zaterdag 10 november 12 uur via www.europeanbluesawards.wordpress.com.

In totaal zijn er tien categorieën. Onder meer de van optredens in Raalte bekende Band of Friends (met Gerry MacAvoy) en gitarist Joe Bonamassa zijn in andere categorieën genomineerd. In de categorie ‘beste bluesbladen’ is het Nederlandse Blues Magazine een grote kanshebber.

Voor Ribs en Blues is de nominatie dit jaar niet nieuw; het bekende Raalter festival tijdens Pinksteren won enkele jaren geleden al twee keer op een rij deze prestigieuze award voor het beste Europese bluesfestival.

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.