Raalter Enk centraal tijdens historisch café

RAALTE – De Historische Vereniging Raalte en Omstreken houdt op vrijdag 16 november weer een Historisch Café in hotel De Zwaan in Raalte. Ditmaal staat de Raalter Enk centraal. Globaal omvat de Raalter Enk het gebied tussen het Overijssels Kanaal, de Enkstraat en de Almelosestraat, vanwege de vorm door sommigen aangeduid als de ‘gouden driehoek’.

De bezoekers gaan aan de hand van oude beelden in gesprek met de leden van de Historische Vereniging Raalte. Daarbij wordt ingegaan op allerlei aspecten van de historie van de Enk. Die was vroeger een stuk groter en omvatte oorspronkelijk ook het gebied tussen de huidige Varkensmarkt-Schoolstraat en de Marktstraat, vroeger de Achterweg genaamd. Met de komst van het Overijssels Kanaal werd het grondgebied van de Enk doorsneden en kwam het gedeelte tussen Marktstraat en Schoolstraat meer bij het dorp.
Andere onderwerpen zijn de bewoners, het grondgebruik en de bedrijven die er gevestigd zijn geweest, bijvoorbeeld het internationale transportbedrijf WALDA van Fedde Walda, de Hevea, CAVV, maar ook kruidenier Hoonhorst, aannemersbedrijf Onderdijk en loodgieter Buis. De Historische Vereniging Raalte hoopt dat de bezoekers niet alleen luisteren naar wat anderen te vertellen hebben, maar ook hun eigen verhalen over de Enk willen delen. Daarbij is ook oud fotomateriaal welkom.
De Historische Vereniging heeft de huidige bewoners van de Enk een exemplaar van het kwartaalblad Kruudmoes bezorgd, samen met een uitnodiging voor de avond. Het historisch café duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur. De toegang is gratis. De bezoekers krijgen allemaal gratis een kopje koffie aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.