Raalte weer op zoek naar Goudhaentje

RAALTE – De gemeente Raalte gaat ook dit jaar weer op zoek naar het Goudhaentje van 2018. Welk project, idee of initiatief zorgt ervoor dat de gemeente een nog betere plek wordt om te wonen? Tot en met 28 november kan iedereen initiatieven nomineren via staging2.raalte.nl/goudhaentje.

Uit deze genomineerden kiest de jury, onder leiding van burgemeester Martijn Dadema, drie finalisten. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete finalist. De stem van het publiek telt uiteindelijk even zwaar als de stem van een jurylid. De winnaar wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari bekend gemaakt. Naast het felbegeerde beeldje, ontworpen door Magies Glas, sleept de winnaar ook een cheque van 1.000 euro in de wacht. Het geld vormt een positieve impuls voor de ontwikkeling van het initiatief. De initiatieven die op de tweede en derde plaats eindigen ontvangen cheques van respectievelijk 500 en 250 euro.
Een genomineerd project, initiatief of idee dient aan enkele eisen te voldoen: het zorgt ervoor dat de gemeente een nog betere plek wordt om te wonen; het inspireert andere mensen; het verdient een extra steuntje in de rug; het is origineel of onderscheidend en het heeft een blijvend karakter. Maar dit jaar is er nog wat extra sturing: de projecten moeten ook bijdragen aan één van de volgende punten: stimulering van extra ontmoeting; mensen kunnen langer voor zichzelf en elkaar blijven zorgen; meer mensen kunnen meedoen in de samenleving en de leefbaarheid in een of meerdere kernen verbetert.
Begin dit jaar werd het Goudhaentje 2017 overhandigd aan Stichting Endona Heeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.