Raalte kapt groot deel bomen Schubertstraat

RAALTE – De gemeente Raalte gaat een groot aantal bomen langs de Schubertstraat kappen. Dit naar aanleiding van onderzoek naar de kwaliteit/gezondheid van de bomen langs de straat op het plan Franciscushof. De gemeente deed dit onderzoek als voorbereiding op de bouw van nieuwe woningen aan de Schubertstraat en de Beethovenlaan (dertien vrijstaande en vier twee-onder-één-kapwoningen). Uit het onderzoek bleek dat het grootste deel van de huidige bomen van matige en slechte kwaliteit is. De resterende levensverwachting van deze bomen wordt geschat op zo’n 5 tot 10 jaar. De gemeente heeft besloten om de gezonde bomen te laten staan, maar de meeste bomen zullen gekapt worden. Ook worden er enkele bomen terug geplant. De gemeente gaat ook een aantal tijdelijke bomen planten voor een periode van 10 jaar om de leegtes tussen de blijvende bomen op te vullen. Als de blijvende bomen voldoende zijn gegroeid worden de tijdelijke bomen weer weggehaald. Aangezien het gebied ook als vliegroute voor vleermuizen dient, worden er relatief veel bomen terug geplant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.