Raalte denkt mee over financiële positie Sportbedrijf

RAALTE – De gemeente Raalte gaat voor de zekerheid de financiële positie van het Sportbedrijf Raalte tegen het licht houden. Dit vanwege de financiële tekorten die zijn ontstaan naar aanleiding van de extra investeringen om gebreken en mankementen in Nieuw Tijenraan te verhelpen.

“2018 en 2019 zijn en worden lastige jaren voor het Sportbedrijf”, stelt wethouder Frank Niens. “Met de raad hadden we afgesproken om in gesprek te gaan met het Sportbedrijf om dergelijke moeilijke tijden in de toekomst te voorkomen. Maar het Sportbedrijf is nog niet verder gekomen met een Plan van Aanpak. Het afgelopen jaar stond het bedrijf in overlevingsmodus. Alles stond in het teken van de gebreken en mankementen. Er was niet voldoende tijd om goed na te denken over de toekomst.”
Er bestaan meerdere ideeën om de begroting weer op orde te brengen: optimalisering van de verhuur (die moet leiden tot hogere verhuurinkomsten); beter gebruik van het beachveld; meer vergaderingen en arrangementen en meer commerciële activiteiten.
Voor 2019 zijn er de nodige aandachtspunten. De schoonmaak valt waarschijnlijk duurder uit. Er loopt een nieuwe aanbesteding. Daarnaast moet ook de hoeveelheid personeel tegen het licht worden gehouden. Door automatisering zou, zo werd gedacht, bezuinigd kunnen worden op personeelskosten. Dat wordt opnieuw bekeken. “We willen weten of het personeelsbestand nog steeds kan worden aangepast of dat het een te optimistische analyse was”, zo stelt Niens. Daarnaast bereikt huidige bestuurder Peter Gras binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd. De werving voor zijn vervanger begint in het eerste kwartaal van 2019. De aanstelling wordt in het tweede kwartaal van dat jaar verwacht. “In september heeft de raad al een buffer voor de komende periode gevormd. In combinatie met de reserves van het Sportbedrijf zelf lijkt dat afdoende”, zo stelt wethouder Dennis Melenhorst. Op de vraag of het denkbaar is dat er nieuw budget naar het Sportbedrijf moet, antwoordt wethouder Niens: “Daar gaan we op dit moment niet van uit. Als blijkt dat dat toch nodig is, zullen we opnieuw in gesprek gaan met het Sportbedrijf.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.