Raalte biedt zorgverzekering voor minima

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten via de gemeente. Deze zorgverzekering biedt de gemeente aan in samenwerking met Salland Verzekeringen. De verzekering biedt een uitgebreide dekking tegen een voordelig tarief. De gemeente betaalt in 2019 mee aan de zorgpremie. Hierdoor hoopt Raalte dat inwoners met een laag inkomen (tot 110 procent van de bijstandsnorm) een goede zorgverzekering afsluiten. “We willen niet dat onze inwoners zorg gaan mijden omdat de kosten te hoog worden. Door deze collectieve zorgverzekering aan te bieden, willen we iedereen aansporen om een goede verzekering af te sluiten.” legt wethouder Gerria Toeter uit. Vorig jaar deden al 450 mensen mee met de collectieve zorgverzekering. Aanmelden kan via staging2.gezondverzekerd.nl. Na de aanmelding kan Salland de huidige zorgverzekering van de belangstellende opzeggen. Dit moet uiterlijk 31 december gebeuren. De nieuwe zorgverzekering gaat dan in op 1 januari 2019.

Toos
Lijkt heel mooi, maar de premie bedraagt nog steeds 125 euro per maand (dit is dan inclusief een korting van de verzekeraar en een bijdrage van de gemeente van 4 euro). Volgens mij kan je als minima beter heel kritisch kijken naar wat je wel/niet nodig hebt en via een vergelijkingssite een passende verzekering kiezen.

Jan
Een basisverzekering zonder verhoogd eigen risico (en natura!) is al voor bijna twee tientjes goedkoper beschikbaar. Geen goede deal dus!

Onbekend
Lijkt een hele sociale actie, maar dit is toch echt niks. Bijstandsnorm is maar 950 euro per maand (bruto) en je mag dus profiteren van deze “actie” als je tot 110 procent van de bijstandsnorm verdient (1035 euro). Hoe kan je dan in vredesnaam een zorgverzekering van ruim 125 euro per maand betalen! En dan moet je nog ‘geluk’ hebben dat je geen zorg nodig hebt. Dan zou er namelijk nog 385 euro ‘verplicht eigen risico’ bovenop komen.
Geef die mensen die het mager hebben vrijstelling op die 385 euro eigen risico. Dat zet tenminste zoden aan de dijk. I.p.v. een zogenaamde premiekorting van maar 48 euro per jaar. Bij een veel te dure verzekering.

Henkie
Ik kan het mis hebben, maar :
– ook minima hebben recht op zorgtoeslag, bovenop hun eventuele uitkering
– is deze verzekering niet inclusief een redelijke aanvullende verzekering ? Meen ik ergens gelezen te hebben, maar kan het niet weer vinden.
Vergelijken via een site is goed, natuurlijk, maar wel appels met appels vergelijken

Toos
Klopt, is inclusief een aanvullende verzekering. Mijn advies is dus inderdaad om goed te kijken of je dat wel nodig bent. Appels en appels dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.