Raalte biedt weer snipperroute aan

RAALTE – Het is al mogelijk om het hele jaar door grof tuinafval gratis aan te bieden bij de milieubrengstations van de ROVA in Raalte en Zwolle en in Jansen Wijhe. Daar is begin dit jaar een nieuwe service van de gemeente Raalte bijgekomen: de Snipperroute. Inwoners van het buitengebied krijgen de mogelijkheid om twee maal per jaar gratis grote hoeveelheden snoeihout thuis te laten ophalen.

Het hout kan eventueel ter plekke worden versnipperd, zodat het geschikt is om paden of borders te bedekken en te gebruiken voor de houtkachel. De betrokken bewoners kunnen, als ze dat willen, het versnipperde hout terugkopen voor 10 euro per kubieke meter.
De tweede Snipperroute vindt plaats van 10 tot en met 14 december. De proef wordt na twee jaar geëvalueerd. Om het snoeihout gratis thuis te laten ophalen, gelden er wel enkele voorwaarden. Het moet gaan om minimaal zes kubieke meter snoeihout. Minder? Geen probleem, maar dan wordt het niet aan huis opgehaald. Op basis van de aanmeldingen worden dan enkele locaties aangewezen, waar men het snoeihout kan aanbieden. De snipperroute is alleen bedoeld voor ‘houtige massa’, dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en van de laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen, net zoals stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen.
ANV Groen Salland voert de Snipperroute voor de gemeente Raalte uit. Aanmelden kan met een mailtje naar groensalland@kpnmail.nl (voor 26 november). Meer informatie op staging2.raalte.nl/snipperroute.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.