Raalte beëindigt Huishoudelijk Hulp Toelage

RAALTE – De gemeente Raalte stopt de Huishoudelijk Hulp Toelage (HHT). Hiermee kunnen inwoners met een indicatie ‘huishoudelijke hulp in natura’ op grond van de Wmo 2015 één uur extra huishoudelijk hulp bijkopen, naast de uren die ze via de gemeente vergoed krijgen. Voor dit extra uur betalen ze een gereduceerd tarief. In 2019 gaat het om 10 euro per uur voor de extra huishoudelijke hulp. Dat is 5 euro meer dan eerder.

De circa tweehonderd die er gebruik van maken, kunnen dat tot 1 januari 2020 blijven doen. Inwoners die nog niet gebruikmaken van de HHT, maar dat wel willen, kunnen dit tot 1 januari 2019 aanvragen. Daarna is aanmelden voor de regeling niet meer mogelijk.
De Huishoudelijk Hulp Toelage bestaat sinds 2015. In tijden van bezuinigingen en weinig werkgelegenheid was de HHT bedoeld om werkgelegenheid voor huishoudelijke hulpen te behouden. Omdat de arbeidsmarkt weer aantrok, is de regeling in 2017 landelijk afgeschaft. De gemeente Raalte heeft ervoor gekozen de regeling nog tot 2020 uit te voeren.
Het uitgangspunt van de Wmo 2015 én van de gemeente Raalte is dat iedereen in een schoon en leefbaar huis kan wonen. De meeste inwoners kunnen dit zelf of met hulp van hun eigen netwerk regelen. Als het niet lukt om zelf het huishouden te regelen, kan een inwoner zich melden bij de gemeente. Er wordt dan bekeken of professionele huishoudelijke hulp nodig is. De gemeente heeft voor 2019 in totaal 135.000 euro vrijgemaakt voor de regeling. In totaal komen bijna 750 inwoners van Raalte (met een indicatie) in aanmerking voor het extra uurtje huishoudelijke hulp per week.
Voor meer informatie kan men bellen met het Sociaal Loket, tel. 0572-347799.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.