provinciehuis overijssel kleurt oranje

Met de Orange the World campagne van de Verenigde Naties, gecoördineerd door UN Women, wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Van 25 november tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actiegevoerd. De laatste vier jaar is het oranje uitlichten van een gebouw of landmark een vast onderdeel van de Orange the World campagne, waarmee nationale en lokale overheden hun inzet voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen tonen. In meer dan 90 landen kleuren op 25 november gebouwen en landmarks oranje. In Overijssel zijn dit naast het provinciehuis onder meer de oude Sassenpoort en het moderne Katwolderplein in Zwolle.

Geweld tegen vrouwen
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met geweld te maken in haar leven, van huiselijk geweld tot genitale verminking en van aanranding tot moord. In sommige landen is dit zelfs 70%, en is geweld tegen vrouwen niet strafbaar. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een groot probleem. Uit Europees onderzoek blijk dat 45% van de Nederlandse vrouwen en meisjes met geweld te maken krijgt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.