Home / archiefcentraal / proef de kerst bij overesch

Het is inmiddels een mooie traditie bij Overesch Ecologische Landbouw, tussen Heino en Raalte: heerlijk kerstinspiratie proeven. Dat kan dit keer op zondag 9 december. In de sfeervol aangeklede boerderijwinkel kookt kok Paul Herbrink dan weer allerlei feestelijke gerechten. Ook ditmaal laat de kok zien dat bijzonder en lekker niet ingewikkeld hoeft te zijn. De medewerkers van Overesch heten iedereen welkom tussen 11.30 en 16.30 uur.

proef de kerst bij overesch

Wie kent het niet? Tijdschriften en kookboeken laten de meest geweldige afbeeldingen van gerechten zien. Maar is dat niet vreselijk moeilijk om zelf te maken? En hoe zal het eindresultaat smaken? “Tijdens de kookdemonstratie van Paul Herbrink kun je de gerechten niet alleen zien, maar ook proeven,” vertelt Maaike Hondshorst. “Bovendien geeft hij allerlei tips en trucs. En ook allerlei bijpassende wijnadviezen.”

Waarmee eenieder dus eigenlijk in één moeite helemaal klaar is voor de feestdagen. De goedlachse kok heeft weer flink wat smakelijke recepten bedacht. Wat te denken van een heerlijk voorgerecht als crostini met ossenworst en rode uien-chutney? Liever een spectaculair dessert? Dat kan ook met een zalige ijstaart met onder andere speculaas en vanille-ijs. Of kies voor feestelijke hangop met sinaasappel.

Rudy Horstman: “Paul bedenkt altijd gerechten met eenvoudige ingrediënten die toch net weer even anders zijn. Het handige is dat je vervolgens niet allerlei winkels af hoeft te gaan met een ingewikkeld boodschappenlijstje.” Maaike vult aan: “En omdat hij het hier ter plekke in de winkel bereidt, kun je zo meekijken hoe hij het doet. Zo zie je hoe hij oranje pompoen uit de oven met daarop een flinterdun plakje worst bereidt. En palmkool op zijn Oosters.” Wat ook fijn is als de kookinspiratie van Paul goed is bevallen: iedereen mag de recepten meenemen naar huis.

Winterwandeling
Overesch Ecologische Landbouw opent haar deuren wagenwijd voor iedereen die het leuk vindt om een kijkje te komen nemen. Jan Overesch: “Of je nu voor het eerst komt, of al bekend bent met onze winkel: iedereen is van harte uitgenodigd om Kerstsfeer te komen proeven.”

Naast de proeverij is zondag 9 december ook dé ideale gelegenheid om even lekker een winterwandeling langs de velden van het boerenbedrijf te maken. Op het erf zelf valt natuurlijk eveneens van alles te doen. Vanzelfsprekend is het terrein helemaal in kerstsfeer gestoken. Daarnaast kunnen kinderen knapperige broodjes bakken boven een vuurtje. Maaike heeft nog een tip voor ieder die nog ideeën wil opdoen voor een mooie kerstpakket: “Neus meteen eventjes rond in onze speciale hoek. We hebben verschillende thema’s en mogelijkheden.”

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.