poll kinderpardon

De BNNVARA-presentator wil voorkomen dat kinderen, die in Nederland zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen, het land uit worden gezet. Hij strijdt voor een Kinderpardon ‘dat wel werkt’.

Premier Mark Rutte ziet niets in het hervormen van het Kinderpardon. “Ruimhartiger te werk gaan lijkt op de korte termijn fraai, maar uiteindelijk valt daarmee het hele draagvlak weg voor de opvang van mensen die daadwerkelijk op de vlucht zijn”, laat hij weten in de wekelijkse persconferentie.

Er is ook kritiek op de werkwijze van Hofman. De programmamaker nam de 8-jarige Nemr mee naar de Tweede Kamer om politici aan de tand te voelen over het Kinderpardon. Nemr kan binnenkort worden uitgezet naar Irak, omdat het daar volgens de regering ‘veilig genoeg is’. “Het is kennelijk gedaan uit het oogpunt: het doel heiligt alle middelen. Je voelt je ontzettend ongemakkelijk als je die beelden ziet”, aldus minister Cora van Nieuwenhuizen in WNL op Zondag.

Wat vind jij? Moet de politiek het Kinderpardon hervormen, zodat kinderen die in Nederland geboren zijn of hier vijf jaar wonen, mogen blijven?

[poll id=288]

Failliete Ziekenhuizen
Onlangs werden het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland failliet verklaard. Zou het niet beter zijn dat de overheid ingrijpt als er een faillissement dreigt? Of moeten ziekenhuizen zelf voor een kloppende begroting zorgen? 57% van onze lezers vindt dat de overheid moet ingrijpen bij een naderend faillissement van ziekenhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.