Home / Sallandcentraal / Poll: Ik ben voor een vuurwerkverbod

Poll: Ik ben voor een vuurwerkverbod

Over iets meer dan een maand is de jaarwisseling. In de aanloop naar oud en nieuw laait ook traditiegetrouw de discussie over het afsteken van vuurwerk weer op. Eerder dit jaar werd bepaald dat gemeenten zelf mogen bepalen of zij een verbod op het afsteken van vuurwerk willen. Wij vragen ons af wat onze lezers vinden. Is een vuurwerkverbod een goed idee of toch liever niet.

Vorige week vroegen wij wat de lezers vonden van demonstraties bij de Sinterklaasintocht. De mening van de stemmers was eensgezind. Maar liefst 97 procent van de stemmers vond dat de demonstraties het feest voor de kinderen verpesten. Voor de overige 3 procent weegt het belang van demonstreren waarschijnlijk zwaarder. Zij stemden tegen.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

2 comments

  1. Ik kan geen poll vinden en weet niet hoe ik die dus moet invullen.
    Maar ik ben voor een vuurwerkverbod!

  2. Ik ben ook voor een vuurwerkverbod. Iedereen is er tegenwoordig in doorgeslagen zodat het levensgevaarlijk is geworden. Daarbij komt ook nog eens de bewustwording van het milieu. Zowel de luchtverontreiniging als wel de dieren die niet weten waar ze het moeten zoeken.
    (Dan is er ook nog het feit dat terwijl er voor meer dan 60 miljoen of meer aan vuurwerk verknalt wordt, er bij een actie voor een goed doel misschien 10 miljoen wordt opgehaald. En dat is dan al heel, heel veel. Maar goed, dat is een andere discussie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.