plan kanaalpark lemelerveld naar gemeenteraad

Voor de zomervakantie vond een drukbezochte inloopavond plaats bij Reimink in Lemelerveld. De plannen voor een Kanaalpark in Lemelerveld werden tijdens deze avond gepresenteerd. Dit komt voort uit de Kanaalvisie, die de gemeenteraad in 2014 heeft vastgesteld. De blik op het kanaal, zoals de Kanaalvisie officieel heet, beoogt een lange termijn ontwikkeling waarbij Lemelerveld het Overijssels Kanaal, dat door het dorp heen gaat, weer gaat benutten en beleven. Idee is dat er door het hele kanaalpark heen een wandelpad komt, onder langs het water. Bij woonzorgcentrum Het Anker wordt dit gecombineerd met een terras om aan het water te zitten. Een plek voor ontmoeting en beleving van het water.

Fase 1 
Fase 1 betreft het terrein met het leegstaande pand waar voorheen de Welkoop gevestigd was, inclusief de bestaande woning die er naast staat en het aangrenzende gedeelte van de Industriestraat. Het Kanaalpark fase 1 betreft hier een fietspad op de plek van de huidige Industriestraat, die gedeeltelijk vervalt. Aan de achterzijde van het Welkoopterrein komt een nieuwe straat met parkeerplaatsen voor de nieuwe parkwoningen die in het Kanaalpark worden gerealiseerd. Met de omwonenden is meermaals overleg geweest om tot een goede invulling te komen. Zo komt er bijvoorbeeld een goede nieuwe erfafscheiding tussen de tuinen die grenzen aan het leegstaande gebouw.

Gemeenteraad
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de gemeenteraad het plan Kanaalpark fase 1 voor te leggen. De eigenaar van het Welkoopterrein draagt bij aan de plannen, onder andere door de gronden die de gemeente nodig heeft voor een nieuwe straat achterlangs het terrein beschikbaar te stellen. Ook de provincie Overijssel is voornemens bij te dragen aan deze ontwikkeling, vanwege de impulsen die het Kanaalpark geeft voor ruimtelijke en sociale kwaliteit. Gezond bewegen met de fiets of wandelend en plekken voor ontmoeting zijn hier belangrijke redenen voor. In de gemeentelijke kosten zijn ook begrepen de aankoop van de huidige woning aan de Industriestraat. Die is nodig om door de huidige achtertuin de nieuwe straat te kunnen koppelen aan de Kloostertuin. Dit is het nieuwe straatje op de locatie van het voormalige zalencentrum.

Wethouder Ruud van Leeuwen, die dit plan tijdelijk waarneemt van collega André Schuurman die met ziekteverlof is: ‘De Kanaalvisie met het Plan Kanaalpark is een belangrijke ontwikkeling voor Lemelerveld. Ik vind het belangrijk dat de invulling van het Welkoopterrein goed ontvangen is bij de omwonenden en dat de inwoners zien dat Lemelerveld steeds meer structuur krijgt en mooier wordt.’

Inspreken
Het Plan Kanaalpark Lemeleveld wordt op 10 december besproken in de raadscommissie. Inwoners zijn welkom om de commissievergadering bij te wonen of om in te spreken. Dat laatste kan men doen door zich voor maandag 10 december 12.00 uur aan te melden via griffie@dalfsen.nl of via 0529-488 230.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.