overijsselse schaatsers pakken brons bij residentiecup

Bij de groep oostelijke talenten met Famke Minnee, Stefan Westenbroek en Joep Wennemars drie B-junioren van de Stokvisdennen. De opzet van de wedstrijd was dit jaar wat anders dan voorgaande jaren. Door de strijd om de cup op de Uithof alleen over drie sprintonderdelen te laten gaan, kon meteen geselecteerd worden voor het NK sprint. B2-junior en sprinter Westenbroek uit Ommen wist daar bij uitstek van te profiteren door zowel op de 500 als op de 1000 meter een baanrecord te rijden. Met 36,77 en 1:13,51 was hij zelfs sneller dan alle A-junioren en plaatste hij zich direct voor het NK sprint. Maar ook de Harderwijkse Minnee, team- en leeftijdgenoot van Westenbroek, deed goede zaken. Zij behaalde een mooie vijfde plaats individueel, werd derde op de teamsprint en plaatste zich ook direct. Minnee en Westenbroek rijden het NK sprint in eigen provincie, op 15 en 16 december op IJsbaan Twente in Enschede, net als de Scheg in Deventer bekend trainingsterrein. B1-junior Wennemars uit Dalfsen mag via zijn veertiende plaats door naar de landelijke selectie voor het NK sprint, 1 december in Leeuwarden. Samen met Westenbroek en Chris Fredriks haalden ze door een val helaas geen punten op de teamsprint, terwijl ze gehoopt hadden op dat onderdeel ook in de top drie te eindigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.