orkest van het oosten blij met provinciale subsidie

“Wij zijn erkentelijk dat de Provinciale Staten het belang zien van een goede orkestvoorziening voor beide provincies en ervaren dit als een prettige steun in de rug”, aldus Kees Meijer, directeur Orkest van het Oosten. “Wij realiseren ons dat de subsidie maatschappelijk kapitaal is en zullen deze dan ook doelmatig en verantwoord inzetten.” Wiebren Buma, directeur Het Gelders Orkest, laat weten “Indien volgende week ook de Gelderse Staten een positief besluit nemen dan kunnen we volle kracht vooruit met het vorm geven aan de nieuwe organisatie en het ontwikkelen van verrijkende programma’s voor de inwoners van Gelderland en Overijssel.”

Vanaf 1 september 2019 zal de nieuwe organisatie omgerekend meer subsidie ontvangen dan het Orkest van het Oosten in de jaren daarvoor. Dit geld wordt onder meer gebruikt voor het ontwikkelen van (ver)nieuwe(nde) programma’s, het bereiken van publiek dat normaliter geen orkest in de concertzaal bezoekt en het verankeren van symfonische muziek in de maatschappij door bijvoorbeeld projecten op het gebied van educatie, participatie en talentontwikkeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.