opgave baas warmelink breekt sportclub lemele op

Tekst: Willem Lampe

Het improvisatietalent van de trainer van sportclub Lemele werd toch al flink op de proef gesteld. Een van zijn taken in de aanloop naar het duel met koploper HTC was een nieuw maatje zoeken voor spits Remon Kleinlugtenbeld. Die is gewend te spelen met Yoran Bakhuis of Gerben Mooibroek, maar die namen plaats in de dug-out. Zonder voetbalmuiltjes welteverstaan. Beiden geblesseerd en in afwachting van betere tijden en een voorspoedig herstel en genezing.

Pluim sloeg aan het shoppen bij de jeugd en toverde Jelmer Kleinjan uit zijn hoge hoed. De vraag of die het een beetje in zich had was nauwelijks gesteld of de jonge stand-in gaf een visitekaartje af. Jordin Holsappel stuurde Remon Kleinlugtenbeld op pad. Kleinjan stond ter plekke om diens voorzet te bekronen. Op dat moment hadden lang niet alle spelers de bal beroerd en stond het scorebord nog op minuut een. De thuisclub bleef goed overeind tegen de lijstaanvoerder van 4D. De Zwollenaren liepen keer op keer vast in de mangel, een fuik van vijf verdedigers. Pluim heeft op Zandeinde het catenaccio nieuw leven ingeblazen, al kun je dat ook neorealisme noemen. De frustratie en ergernis bij Holtenbroek-Tuinders-Combinatie nam toe en dat kostte Stephan Pelleboer tot twee keer toe een gele prent en dus uitsluiting. Ook Lemele moest kort voor de onderbreking een mannetje missen, al mocht deze wel worden vervangen. Maar ‘de commandant’ kan ondanks zijn gevorderde leeftijd slecht gemist worden.

Na het geblesseerd uitvallen van captain Warmelink was het zoeken in de organisatie. Al bij de eerst de beste lange bal na de thee was er consternatie. Niet bij Vieleri Justiana die het leer over Ruan Weelink tilde (1-1). Nog binnen het uur viel de beslissing. Stan Wissink liep Thomas Stobbelaar er uit en ook voor de uit zijn kist stormende Weelink was er geen houden meer aan. Lemele herpakte zich na de 1-2, maar kon niet veel forceren. Tijdens het pompen had Warmelink kunnen dienen als breekijzer, nu werden de hoge ballen veelal prooi voor de Zwolse afweer. Valt ie dan toch? Ai…, nee, een kogel van Damien Dijk spat uiteen op de paal. In de slotfase speelt Lemele zelfs met twee man meer als Sven de Weerd na een trappende beweging, niet naar de Derbystar welteverstaan, ook voortijdig mag gaan douchen. De negen overgebleven Zwollenaren houden stand tot het laatste fluitsignaal van arbiter Ekkel.

Opstelling Lemele: Weelink; De Lange, Holsappel, Warmelink (45. Van Leusen), Stobbelaar, S. Kleinlugtenbeld, Schoenmaker, Blikman (62. Schottert), Dijk; R. Kleinlugtenbeld, Kleinjan.

Stand 4D: HTC 7-19, Kampen 6-14, DKB 6-12, Wilsum 5-10, Dieze West 7-9 (21-18), Daarlerveen 7-9 (17-14), Lemele 5-7, Wijthmen 6-7 (11-10), ’s Heerenbroek 6-7 (6-5), Bruchterveld 4-6, SVV ’56 7-5, MVV ’69 7-2 en Daarle 7-0.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.