oorkonde voor wim baarslag na 25 jaar koersbal in lemelerveld

In zijn toespraakje blikte Wout Noorman, directeur-bestuurder van Saam Welzijn, even terug op enkele mooie en bijzondere momenten en karaktertrekken van Wim Baarslag, die in 2004 in de gemeente Dalfsen de vrijwilliger van Lemelerveld werd. Hem werd namens Saam Welzijn een oorkonde van verdienste en een attentie aangeboden.

Antoon Sibelt had ter gelegenheid van dit jubileum een boekje samengesteld met daarin een centrale rol van en voor Wim Baarslag opgenomen. Vanaf de oprichting was Wim de kartrekker, zo stond in de Lemelervelder van 15 november 1993 te lezen. ‘Lemelerveld heeft een koersbalclub’, was de kop van een artikel over de start van de koersbalclub. In zijn toespraakje sprak hij zijn waardering uit voor zijn enthousiasme voor dit spel en zijn inbreng.

Toernooien
Baarslag was ook de aanjager van het koersbaltoernooi van de clubs in de gemeente Dalfsen. Na enkele demonstraties door Wim Baarslag is dit toernooi in 1997 in de Schakel in Nieuwleusen gestart. De club die winnaar werd, moest het toernooi het jaar daaropvolgend organiseren. De Mozaïekrollers wisten het toernooi viermaal te winnen. Het provinciaal toernooi tweemaal en eenmaal het Twenterand Koersbaltoernooi (zonder beker).

Het Regionaal Koersbaltoernooi Salland-Vechtdal hebben de Mozaïekrollers niet kunnen winnen. De waardering en complimenten van de andere clubs voor zesmaal achtereen het toernooi in Lemelerveld te organiseren maakten echter veel goed.

De inhoud van het jubileumboekje met een terugblik van 1993-2018 en meer foto’s van de jubileumbijeenkomst zijn hier te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.