Home / archiefcentraal / ontwerp voor verbouwing van kantoorgebouw de werfhorst in raalte bekend

SallandWonen heeft het ontwerp voor de verbouwing van het kantoorpand De Werfhorst in het centrum van Raalte bekend gemaakt. Na de verbouwing zijn er veertien huurappartementen voor 1- en 2 persoonshuishoudens. SallandWonen gaat deze woningen verhuren voor 600,- per maand.

ontwerp voor verbouwing van kantoorgebouw de werfhorst in raalte bekend

Om tot een definitief ontwerp te komen heeft SallandWonen een aanbestedingsprocedure gehouden. Aannemersbedrijf Valk uit Daarle heeft de opdracht gekregen. Hun plan werd unaniem als beste beoordeeld.

Uitstraling
Het ontwerp van Aannemersbedrijf Valk komt van de hand van VAB Architecten uit Rijssen. Er is gekozen om het gebouw helemaal in een nieuw jasje te steken. De gevel wordt volledig vervangen en voorzien van extra isolatie en kunststofkozijnen. Elk appartement krijgt een privé buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Ook het terrein wordt opnieuw ingericht met groene elementen en ruimte voor een parkeerplaats voor de nieuwe bewoners. De Werfhorst krijgt door deze ingrijpende verbouwing weer een frisse en tijdloze uitstraling die past binnen de omgeving, waar het goed wonen is.

Functionaliteit
De appartementen zijn geschikt voor 1- tot 2-persoonshuishoudens van alle leeftijden. Ook aan toekomstige huurders met een eventuele zorgvraag is gedacht. In het ontwerp is dit onder andere terug te zien in een goede rolstoeltoegankelijkheid, minimale hoeveelheid drempels en een korte looplijn van de hoofdslaapkamer naar de badkamer.

Duurzaamheid
Vanaf 1 juli 2018 is voor nieuwbouw een aansluiting op het gasnetwerk niet meer toegestaan. Voor transformatieprojecten geldt deze regel nog niet. SallandWonen heeft echter een hoge duurzaamheidsambitie en kiest ervoor om het woongebouw niet aan te sluiten op het gasnetwerk. De appartementen in de Werfhorst worden daarom extra goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en een CO2- neutrale biomassa-installatie. Met deze maatregelen ontstaat er een energieneutraal woongebouw.

SallandWonen en Aannemersbedrijf Valk werken de plannen de komende tijd verder uit en bereiden de vergunningsaanvraag voor. De verwachting is dat in het 1e kwartaal van 2019 kan worden begonnen met de verbouwing.

Lees ook

Wethouder Engberink afwezig door ziekte

OLST/WIJHE – Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe is de komende periode afwezig in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.