Home / Sallandcentraal / Olst-Wijhe wil slagbomen bij Olde Allee

Olst-Wijhe wil slagbomen bij Olde Allee

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe wil 25 procent bijdragen aan een automatische halve overwegbomen (AHOB) installatie in de Olde Allee in Olst. ProRail wil onbewaakte overwegen in de lijn Zwolle-Deventer afsluiten. Eerder dit jaar stelde GroenLinks vragen in de raad naar aanleiding van onrust die was ontstaan over de voorgenomen afsluitingen. Wethouder Marcel Blind antwoorde toen: “Wij hebben meerdere onbewaakte overwegen in onze gemeente. Er is er slechts één waar de gemeente zeggenschap over heeft. Dat is de overweg in de Oude Allee. De overige overwegen liggen op particulier terrein. Daarover zal ProRail met de grondeigenaren in gesprek gaan. Het standpunt van de gemeente is dat wij de spoorwegovergang open willen houden.” Het college wil nu dus een kwart van de kosten dragen. Verder wil zij inzetten op cofinanciering door de provincie, zo staat er in het college besluit.

Lees ook

Alleen materiële schade bij botsing op Almelosestraat

RAALTE – Vanmiddag zijn twee auto’s op elkaar gebotst op de Almelosestraat in Raalte. Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.