Home / archiefcentraal / olst wijhe helpt senioren overwaarde woningen te verzilveren

Olst-Wijhe helpt senioren de overwaarde van hun woningen te verzilveren ten behoeve van duurzaamheidsaanpassingen. De voltallige raad ging maandagavond akkoord met het collegevoorstel om een potje van 333.000 euro ter beschikking te stellen. Senioren met 'eigen stenen' kunnen zo investeren in duurzaamheid. De gemeente gaat hiervoor een samenwerking aan met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

olst wijhe helpt senioren overwaarde woningen te verzilveren

De ondergrens voor deelname is dat men minder dan tien jaar voor de AOW zit. Andere voorwaarde is dat men minimaal 2.500 euro steekt in maatregelen, waardoor ze langer in hun woning kunnen blijven wonen.  Bijvoorbeeld een veilige douche, een toilet op de verdieping of een slaapkamer op de begane grond. Terugbetalen, inclusief de maandelijkse rente, gebeurt pas na verkoop van de woning, Voor eigenaren die geen overwaarde in hun huis hebben of jonger zijn, komen er andere leningen voor het verduurzamen en levensloopbestendig maken van hun woning.

Wethouder Marcel Blind van wonen en duurzaamheid noemt het een mooie kans om de eigen woning te verduurzamen en levensloopbestendig te maken. De overheid wil mensen langer thuis laten wonen. Dan moet je dat ook faciliteren. Bovendien willen we onze woningvoorraad verduurzamen. Eigenaren zeggen vaak dat ze daar geen geld voor hebben en voor 50-plussers zijn de mogelijkheden voor een lening beperkt. Die drempels halen we weg. Ik heb liever dat er budget bij moet dan dat we de doelstellingen mislopen.”

Lees ook

Waterschap geeft minder uit door corona en droogte

ZWOLLE – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar bijna zeven miljoen euro minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.