Noodklok geluid in Heino voor klimaat

HEINO – Op zaterdag 1 december luidt de klok van de Nicolaaskerk van de Protestantse Gemeente PKN in Heino op een ongewone tijd, namelijk van 11.58 tot 12.00 uur. Dit maakt deel uit van een actie van Greenpeace Nederland. In heel Nederland luiden dan tezelfdertijd in bijna tweehonderd plaatsen de klokken als teken dat het, wat het klimaat betreft, twee voor twaalf is. “We hopen met dit klokluiden een signaal af te geven aan de politici die afreizen naar Polen om daar op 3 december deel te nemen aan de internationale klimaatbijeenkomst COP 24. Die wordt gezien als de belangrijkste klimaattop sinds de conferentie in 2015 in Parijs”, zo stelt de PKN. De Nicolaaskerk, die met een grote groep kerken, moskeeën en synagogen het predicaat ‘Groene Kerk’ draagt, voert in dat kader een zo milieuvriendelijk mogelijk beleid. Daarom werd ze door de Stichting Greenpeace Nederland benaderd om zich bij deze actie te laten horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.