Home / archiefcentraal / natuurbericht dat mag wel in de krant

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. Al jaren ziet hij de natuur aan zich voorbij trekken. Je zou denken dat hij de omgeving nu wel gezien heeft. “Het verveelt nooit buiten, elk seizoen is anders, elke dag is anders en elke voetstap is anders. Als je buiten bent, staan je zintuigen open. Je ziet, hoort en ruikt meer.” Vrijdagmorgen had Sjaak nog even tijd om een korte wandeling te maken.

natuurbericht dat mag wel in de krant

Het is nog best wel fris wanneer ik op pad ga. Buiten is er weinig bedrijvigheid, zeg maar rustig op het platteland. Het oogstseizoen zit er voor de landbouwers bijna op. Na een fris en nat voorjaarsbegin kregen zij al snel te maken met een extreem warme en droge zomer en dus lagere gewasopbrengsten. Die hitte ligt al weer een tijdje achter ons, maar de droogte houdt nog steeds aan. Ik kan me niet heugen dat het water in de poel links van me, zo laag stond. Eind november en geen laarzen aan hier? Dat mag wel in de krant. De droogteschade door de lage grondwaterpeilen kan nog wel eens grote gevolgen krijgen. Niet alleen bovengronds maar ook daar onder.

Daar komen twee bekenden. Het vriendelijke stel groet me en heeft daarginder in die kale berk twee goudvinken gezien. Een mannetje en vrouwtje. Ik ga verder, dat wil ik ook wel eens zien. De lokale gaaien schoppen weer herrie en een grote bonte specht, te herkennen aan de grote witte schoudervlekken vliegt over. Deze heeft een rode vlek op het achterhoofd en is een mannetje. Klein spul vliegt struik in en uit. In de verte vliegen wat meeuwen en verder blijft het rustig en stil. Het warmt wat op en met die prachtige herfstkleuren is het hier hartstikke mooi, dat wel, maar die beide goudvinkjes? Nergens meer te bekennen…

Lees ook

RKSV Driel op zoek naar familie van in Raalte geboren oprichter Poelman

DRIEL – Sportvereniging RKSV Driel is op zoek naar familieleden van priester W.H.A. Poelman. Poelman, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.