Mondige vrouwen laten zich horen op Anton Pieckspektakel in Olst

OLST – Op zaterdag 8 december, tussen 16.00 en 20.00 uur, is in het centrum van Olst weer het jaarlijks Kerstspektakel en staat alles in het teken van Anton Pieck.

Op Zaterdag 8 december, tussen 16.00 en 20.00 uur, staat het centrum van Olst in het teken van het jaarlijks terugkerend Anton Pieck Spektakel. Amateurspelers heten u welkom en voeren u terug naar oudhollandse en winterse sferen van begin vorige eeuw.“Mondige vrouwen” is het thema van dit jaar: in de tijd dat Anton Pieck zijn sfeervolle tekeningen maakte, waren moedige vrouwen intussen bezig met heel andere zaken: het tot stand brengen van het vrouwenkiesrecht. In 1917 werd het actief kiesrecht voor mannen ingevoerd, maar waar bleven de vrouwen. Dankzij de strijd van een aantal mondige vrouwen is in datzelfde jaar in ieder geval al wel het passief kiesrecht voor vrouwen ingevoerd, maar de emancipatie ging verder….

Naast 45 amateurspelers werken OSV’95 dans, het wereldkoor Kanto Mondo, jeugdorkest van de Olster Harmonie, Toneelvereniging Herman Heijermans en diverse vrijwilligers mee.
Nieuw dit jaar is dat bij boekhandel Korten voorgelezen wordt uit jeugdboeken van begin 1900 en in het voormalig pand van Blokker kunt u genieten van Laterna Magica, filmpjes kijken vanuit een toverlantaarn.
Dit jaar staan er maar liefst 44 kramen/stands op de markt. Naast ondernemers en diverse verenigingen zijn er een 10-tal oude ambachten en oudhollandse spellen. Voor de jongste bezoekers is er nog een kindercarrousel en de mogelijkheid om hun eigen broodje te bakken. Verder kunnen zij nog schaapjes van de Vijverhof aaien of zich laten portretteren; een leuk kerstcadeau voor opa en oma.
Diverse verenigingen zorgen mede voor eten en drinken, help hen hun kas te spekken.

De winkels in het centrum van Olst zijn deze avond tot 20.00 uur open. Wethouder Anton Bosch zal om 16.00 uur het evenement openen in bijzijn van een zeer speciale gast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.