Home / archiefcentraal / midwinterhoornblazen op de sprengenberg

Wandelen door het winterse landschap van De Sprengenberg, begeleid door sfeervolle midwinterhoornklanken. Dat kan komende zondag van 14.00 tot 16.00 uur vanaf Erve De Pas in Haarle.

midwinterhoornblazen op de sprengenberg

Het midwinterhoornblazen is een oeroude traditie. Er mag worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Ook in Haarle wordt in de midwinterperiode volop op de hoorn geblazen. Het is een zware kunst, waarbij een paar goede longen even noodzakelijk zijn als het hout van een krom elzen-, berken- of wilgenstammetje.

Rondom Erve De Pas biedt Natuurmonumenten op 2 december volop activiteiten. Warm even op bij de vuurplaats op de plek van de Oude Herberg. Wandel binnen bij de Informatieschuur. Ontmoet de boswachter en stel de vraag die je altijd al wilde stellen. Ontdek de Speelnatuur van OERRR. En natuurlijk kun je bij Herberg De Pas terecht voor een heerlijk kopje thee, koffie, lunch of smakelijke baksels.

Van blazer naar blazer
Vanaf Erve De Pas loop je zelf van blazer naar blazer, ze laten om beurten hun tonen horen. De blazers leggen uit hoe de midwinterhoorn werkt en misschien mag je zelf wel even blazen… Deelname aan de wandeltocht is gratis en aanmelden is niet nodig.

Lees ook

Coronaproof sekspraatjes op jongerencamping Dennenoord

OMMEN – Medewerkers van GGD IJsselland bezochten dinsdagmiddag 20 juli de jongerencamping Dennenoord in Ommen. …

Home / archiefcentraal / midwinterhoornblazen op de sprengenberg

Een lekkere winterwandeling op De Sprengenberg met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond. Dat kan op zondag 2 december en zondag 6 januari vanaf Erve De Pas in Haarle. De Haarlese Midwinterhoorngroep laat van 14.00 tot 16.00 uur van zich horen.

midwinterhoornblazen op de sprengenberg

Het midwinterhoornblazen is een oeroude traditie. Er mag worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Ook in Haarle wordt in deze periode volop op de hoorn geblazen. Het is een inspannende kunst, waarbij een paar goede longen van groot belang is, maar ook de hoorn moet van goede kwaliteit zijn. Voor het maken van een midwinterhoorn wordt het hout van een kromme elzen-, berken- of wilgenstam gebruikt. De stammen die vanuit de slootkant naar boven zijn gegroeid en daardoor van onderen een natuurlijke kromming hebben, zijn het meest geschikt.

Vanaf Erve De Pas loop je zelf van blazer naar blazer. Op 2 december is er een korte route, van twee kilometer uitgezet en op 6 januari een langere route van ongeveer zes kilometer. Bij Erve De Pas brandt het vuur om je op te warmen en om popcorn te poffen. 

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Langskomen kan tussen 14.00 en 16.00 uur bij Erve De Pas aan de Molenweg 2 (7448 RE) in Haarle. 

Lees ook

Gratis schooltas voor brugklassers via Leergeld Salland

RAALTE – Gezinnen, met schoolgaande kinderen, die het niet breed hebben, komen mogelijk in aanmerking …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.