Meldpunt voor verwarde personen in gemeente Raalte

RAALTE – Inwoners uit de gemeente Raalte die zich zorgen maken over een verward persoon in hun omgeving kunnen dit vanaf nu melden bij een meldpunt. Ook worden verwarde personen in de gemeente Raalte vanaf nu, als er geen strafbare feiten gepleegd zijn, niet meer met de politieauto vervoerd, maar met een ambulance. Het meldpunt bijzondere zorg is 24 uur per dag bereikbaar via 0800-8778771. Professionals als de huisarts, familie of buren merken vaak als eerste dat het niet goed gaat met iemand. Het is belangrijk om zo’n signaal te melden, voordat de situatie ernstig wordt. Iemand kan dan zo snel mogelijk hulp krijgen. Bij acuut gevaar of levensbedreigende situaties dient 112 gebeld te worden. Het onderwerp ‘personen met verward gedrag’ heeft in de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Zowel op landelijk niveau als binnen de verschillende gemeenten. Het onderwerp is in eerste instantie op de agenda gekomen doordat de politie aangaf een sterke stijging in het aantal overlastmeldingen te zien. Die stijging zou onder meer veroorzaakt worden door personen met verward gedrag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.