meldpunt voor verwarde personen in de gemeente raalte

Het meldpunt bijzondere zorg is is 24 uur per dag bereikbaar via 0800-8778771. Professionals als de huisarts, familie of buren merken vaak als eerste dat het niet goed gaat met iemand. Het is belangrijk om zo’n signaal te melden, voordat de situatie ernstig wordt. Iemand kan dan zo snel mogelijk hulp krijgen. Bij acuut gevaar of levensbedreigende situatie dient 112 gebeld te worden.

Ambulance
Het onderwerp “personen met verward gedrag” heeft in de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Zowel op landelijk niveau als binnen de verschillende gemeenten. Het onderwerp is in eerste instantie op de agenda gekomen doordat de politie aangaf een sterke stijging in het aantal overlastmeldingen te zien. Die stijging zou onder meer veroorzaakt worden door personen met verward gedrag. Ook worden verwarde personen in de gemeente Raalte vanaf nu, als er geen strafbare feiten gepleegd zijn, niet meer met de politieauto vervoerd, maar met een ambulance.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.