mantelzorgondersteuners vrijwilligers van de maand november

De vrijwilligers zijn actief voor het project ‘Kracht van de Herinneringen’ in Raalte. Dit project richt zich op thuiswonende dementerende mensen en hun mantelzorger. De mantelzorger kan de partner zijn, maar bijvoorbeeld ook een zoon of dochter. De mensen met dementie en hun mantelzorgers komen samen naar de Hartkamp in Raalte om aan de hand van thema’s in de groep herinneringen op te halen. Zo wordt er verteld over eigen kinderfoto’s of praat men met elkaar over ‘verliefd, verloofd, getrouwd’.

“Het is mooi om te zien dat mensen door de herinneringen weer in hun kracht komen. Deze mensen haken door hun dementie in andere gezelschappen wel eens af bij gesprekken. Hier krijgen ze alle ruimte om deel te nemen en aan het woord te zijn”, vertellen de vrijwilligers.
Aan de vrijwilligers werden een oorkonde en een geluksvogeltje van Magies Glas overhandigd en natuurlijk ontbrak de appeltaart van de Parabool niet. Carinova Mantelzorgondersteuning zegt ontzettend blij te zijn met deze, maar ook met alle andere vrijwilligers die zich voor de organisatie inzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.