LTO Noord en gemeente Deventer starten met Kavels voor Koeien

Middels een overhandiging van een gebiedskaart door wethouder Liesbeth Grijssen (gemeente Deventer) aan Piet Dolman, de voorzitter van de kavelruilcommissie, ging op 28 november de vrijwillige kavelruil Kavels voor Koeien Deventer van start. Dit is een initiatief van LTO Noord (afdeling Salland) en de gemeente Deventer. Het project loopt tot voorjaar 2021 en beoogt de ruil van tweehonderd hectare grond.

Groeiende bedrijven willen hun huiskavel vergroten, zodat koeien buitten kunnen lopen. De verkaveling in de buitengebieden is echter niet optimaal. Vrijkomende gronden van bedrijven die stoppen liggen vaak te ver weg. Dit leidt volgens de gemeente Deventer tot versnippering en extra kosten voor agrariërs.

Door de kavelruil wordt er gewerkt aan huiskavelvergroting, afstandsverkorting en kavelconcentratie. Daarmee kunnen bedrijven efficiënter te werk gaan en is er minderen landbouwverkeer.

De komende maanden worden de wensen van grondeigenaren en pachters door kavelruilcoördinatoren in kaart gebracht. Grondeigenaren met meer dan vijf hectare ontvangen hiervoor een uitnodiging. Overige eigenaren kunnen zich melden bij gerbert.engberts@pratensis.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.