Home / archiefcentraal / leerlingen matzerschool ontbijten met burgemeester strien

Vrijdag ontbeten de kinderen van groep 3 van de Matzerschool uit Wijhe met burgemeester Ton Strien. Ook juf Esther, wethouder Marcel Blind en beleidsadviseur Noortje Kramer schoven gezellig aan. In het gemeentehuis gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

leerlingen matzerschool ontbijten met burgemeester strien

Burgemeester Strien onderstreept hiermee, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Ook hadden de kinderen een heleboel leuke vragen bedacht voor de burgemeester.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Strien symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is.

De leerlingen uit groep 3 namen de cheque met een bedrag van 50 euro in ontvangst. Burgemeester Strien kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Ik vind het elk jaar een feest om kinderen te ontvangen voor het burgemeestersontbijt. Het is gezellig en iedereen begint de dag met een goede maaltijd. Ik zie al weer uit naar volgend jaar.”

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het zestiende jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.