kloppend hart van nieuw visvriendelijk gemaal geplaatst

Daarmee zorgt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) in de nabije toekomst voor het juiste waterpeil in de nieuw gegraven Dalfserveldwetering en het achterliggende gebied. Het teveel aan water in dit gebied wordt afgevoerd op de Vecht. Andersom pompt het gemaal in droge perioden vanuit de Vecht water het gebied in. Beide pompen zijn voorzien van een visveilige waaier. Hierdoor kunnen vissen het gemaal ongehinderd passeren en bijdragen aan een goede visstand.

Sluitstuk
De bouw van het gemaal De Broekhuizen langs de Vecht is het sluitstuk van de afkoppeling van een deel van het bemalingsgebied van de gemalen Streukelerzijl en Galgenrak bij Hasselt. Dit gebied beslaat de regio Hasselt-Dalfsen-Nieuwleusen en is 18.000 ha groot. Een gebied dat af en toe te nat is en momenteel niet voldoet aan de geldende normen voor wateroverlast. Maar ook is hier in droge perioden juist een tekort aan water. Met de aanleg van het laatste deel van de Dalfserveldwetering, samen met de bouw van het nieuwe gemaal, lost het waterschap deze knelpunten op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.