informatieavond van wijhe in transitie

Speciaal voor deze avond heeft Wijhe in Transitie een van Nederlands belangrijkste pioniers op het gebied van duurzaam voedsel uitgenodigd: Fransjan de Waard uit Olst. Dat is niet voor niets, want Fransjan staat als nummer 49 in de Duurzame 100 van Trouw en is voorzitter van Stichting Eetbaar Olst-Wijhe. Tijdens de avond vertelt Fransjan over het thema ‘lokaal eten’ en wat er binnen Wijhe al speelt. “Heel bijzonder dat we deze pionier in onze eigen gemeente hebben wonen. Van hem kunnen we veel leren. Echt een inspirator wat dat betreft”, zegt medeorganisator Dick Kocken.

Herkomst
De thema-bijeenkomst ‘Eten uit de buurt, hoe kan dat?’ is interessant voor iedereen die meer wil weten over de herkomst van ons voedsel. Waarom worden sommige producten van heinde en verre gehaald, terwijl boeren in onze buurt dezelfde producten verkopen? Dick: “Met Wijhe in Transitie willen we goed in kaart brengen wat er al is en de lokale voedselstroom in Wijhe met elkaar gaan organiseren. Daarom is dit thema ook voor boeren in Wijhe belangrijk om aan te haken.”

Omschakelen
Transitie-initiatieven als Wijhe in Transitie hebben als doel om je eigen dorp en omstreken om te laten schakelen naar een samenleving die niet meer afhankelijk is van fossiele brandstoffen. Het Transitie-concept gaat over oplossingen en laat zien hoe je die zelf organiseert. Het doet een beroep op de eigen inzichten, wijsheid, creativiteit, optimisme en ervaringen van gewone mensen. Vandaar de wens van Wijhe in Transitie om te investeren in ‘de kracht van de lokale gemeenschap’.

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in Het Langhuus aan de Langstraat 29 in Wijhe. Koffie en thee staan klaar vanaf 19:30 uur, aanvang programma 20:00 uur. De entreeprijs bedraagt een vrije gift.  Als extra voorproefje zijn er verschillende lokale producten uit Wijhe om uit te proberen.

Kijk voor meer informatie op staging2.wijhe-in-transitie.nl of op Facebookpagina WijheInTransitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.