Home / archiefcentraal / het bakhuus start actie voor aed

Het Bakhuus in Wijhe zet zich momenteel in voor het realiseren van een AED in de wijk. Philips en de Hartstichting hebben momenteel een actie lopen waarbij zij een donatie van 976 schenken als de Wijk in 30 dagen tijd het resterende bedrag van 1499 euro gefinancierd krijgt. 

het bakhuus start actie voor aed

Lisanne Wielinga, bewoonster aan het bakhuus, vind dit een mooie actie en startte daarom het initiatief in haar wijk ”Ik weet als zorgverlener hoe belangrijk een AED kan zijn als iemand een hartstilstand krijgt. Het overlevingspercentage zal door het gebruik van een AED met 70% vergroot worden, ten opzichte van alleen een reanimatie tijdig starten. Een AED die binnen 6 minuten ter plaatsen kan zijn, is daarom van groot belang. Je zal hem zelf maar nodig hebben, of iemand uit je omgeving. Uiteraard hopen we dat we hem nooit nodig zijn, maar stel je voor…?”

Momenteel zijn er al twee van de vier weken verstreken en is de helft van het bedrag opgehaald. ”We zetten ons beste beentje voor en doen nog twee weken heel hard ons best. Mocht het niet lukken, waar ik nog niet aan wil denken, dan krijgt ieder zijn gedoneerde bedrag teruggestort.”

Doneren kan via de volgende site: https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-bakhuus-8131-wijhe

Lees ook

Ingezonden brief: ‘De twee adviesraden in het Sociaal Domein moeten blijven’

Herman Kamphuis, ombudsman PvdA Raalte, is opnieuw in de pen geklommen. Ditmaal breekt hij een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.