Henne Neppelenbroek winnaar van kunstprijsvraag van Rotary Raalte

RAALTE – Schilder/dichter Henne Neppelenbroek uit Heino heeft de kunstprijsvraag van Rotary Raalte gewonnen. Deze prijsvraag was uitgezet in het kader van de viering van het 50-jarig bestaan van de Rotary Raalte in 2019. Neppelenbroek ontving op maandag 5 november een cheque van 500 euro uit handen van Breun Breunissen, voorzitter van Rotaryclub Raalte.

In totaal werden er 39 kunstwerken ingestuurd. Na rijp beraad riep de jury het schilderij ‘Zomer in Salland’ in combinatie met het gedicht ’Salland blues’, uit als winnaar. Dit omdat tekst en beeld goed passen bij het thema en omdat het origineel en kleurrijk is.
Het winnende kunstwerk wordt, samen met de overige vijf geselecteerde kunstwerken, gefotografeerd en vanaf januari 2019 een jaar lang op een groot spandoek van 2 bij 3 meter roulerend tentoongesteld in Olst, Wijhe, Raalte, Heino, Heeten en Luttenberg.
De overige vijf geselecteerde kunstwerken zijn van Huub Coenen uit Olst, Miny Jansen uit Raalte, Joke Proper uit Olst, Jos van der Vegt uit Heino en Annette Wijninga uit Heino.
De twaalf als best beoordeelde kunstwerken zullen in 2019 een periode geëxposeerd worden in Holstohus te Olst, ‘t Trefpunt in Heeten en Elckerlyc in Luttenberg.
De jury bestond uit: Martijn Dadema, burgemeester van Raalte; Marije Guldemond uit de wereld van de boekwinkels; Ton Strien, burgemeester van Olst/Wijhe; Sanne Witter, kunsthistorica en Femke Wijma, lid Rotary Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.